En blöt dag

Foto: nebraskasc

Jag tog mig faktiskt upp i hyfsad tid idag. Men det där med söta kläder var bara att glömma. Helst hade jag velat inviga min rutiga klänning i 50-talsmodell. Det ösregnade och blixtrade ganska rejält när vi gick hemifrån. Innan dess hade strömmen gått en gång. Efter en promenad på 5 minuter var jag blöt upp till knäna, trots paraply.

Första anhalten var vårdcentralen. Där hade telefoner och datorsystem lagt av på grund av åskan. De hade ingen aning om vilka patienter som skulle komma eller hur folks journaler såg ut. Underbart. Dessutom låg de ungefär en timma efter schemat på grund av detta. Målet var att undersöka varför jag fryser så mycket. Trots att det är 24 grader i ett rum kan jag sitta och huttra. Mina händer är alltid kalla. Jag vill slippa frysa!

Andra anhalten blev Posten. Roberts nya nätaggregat har kommit! Lådan var gigantisk, vilket kändes rätt löjligt då ett nättagg och en dvd-spindel inte tar särskilt mycket plats.

Slutligen gick vi och förtidsröstade. Riktigt skönt att ha det gjort. Jag känner mig nöjd över mitt val, det blev lite annorlunda än vad det brukar. Men jag är rejält påläst och känner hopp. Jag har dessutom lyckats få Robert att rösta, vilket är framsteg. Han har insett vikten av att se till att SD inte kommer med samt att se till att integriteten värnas.

Nu längtar jag efter att mitt bokpaket ska komma. Har beställt bland annat böcker från Twilight-serien samt böcker Haruki Murakami. Kanske imorgon?

Brunett? del 3

Jag har funderat på det där med hårfärg. Just nu ser det ut som om det får vara under sommaren och blekas av solen. Jag gillade verkligen det bruna och tycker att jag passade i det, men jag ska nog vara blond ett tag. Omväxling förnöjer. Det känns som om majoriteten av hårfärgen har runnit av dessutom. Utväxten syns knappt.

Ett problem med att färga håret brunt är att det ser så otroligt rött ut i vissa ljus. Visst är det fint med rött hår, men jag vill inte ha det just nu. Jag har letat efter hårfärger med minimalt med rött i, men lik förbaskat ser det ändå väldigt rött ut. Kan det vara så att jag har mycket rött naturligt i håret? Jag vet inte. Hur som helst så är det störande.

Kanske blir jag mörkare igen till hösten. Jag får se. Men jag är nöjd att jag vågade pröva.

Nattliga funderingar


Foto: Half Pinay

Ett av de största problemen under tentaperioderna är att dygnsrytmen blir helt åt skogen. Man har inga tider att passa alls (förutom den stundande tentan, så klart, men det är flera dagar framåt i tiden). Med andra ord gör det inget om man inte lägger sig senast elva och följaktligen vaknar man senare dagen efter. Sedan lägger man sig ännu senare, och dygnet är kraschat.

Imorgon ska jag vrida rätt dygnet. Det har jag gett mig fasen på. Vi får se hur det går dock. Det vore bra att kunna sitta i skolan och tentaplugga, då får man färre distraktioner (och Robert kan leka med datorn hur mycket han vill). Men i skolan vill man bara vara dagtid. Så nu jäklar. Jag ska även hinna med att förtidsrösta imorgon, och det går också bara på dagen. Dessutom vill jag klä mig i vackra kläder och synas bland folk istället för att sitta instängd med mjukisbyxor.

Underbara datorer

Roberts dator har brunnit, så nu går han som en hök runt min. Han får låna mina laptops, men det är tydligen inte nog eftersom de är för dåliga att spela WoW på. Just nu har han mutat mig med kakor för att kunna leka i Ulduar med sina kompisar. (Ja, jag är lite avundsjuk, jag vill också till Ulduar. Men vad gör man inte för kakor?) Antagligen är det nätaggregatet som brunnit, så det är ett nytt beställt. Det både luktade och lät när det gick sönder. Men tills ett nytt har kommit kommer vi att gå varandra på nerverna.

Eller så borde man tentaplugga istället? Gah.

Flytt till sommaren?

Det ser ut som om jag kanske flyttar till slutet av sommaren. Robert har bestämt sig för att läsa ett program som berör 3D-modulering, vilket tyvärr är ganska sällsynt. Det är antingen Skövde, Visby eller Luleå som gäller. Visby verkar vara det som är smidigast, dessutom har han föräldrarna på Gotland. Om han kommer in flyttar han dit, så då blir det avståndsförhållande.

För min del innebär det att jag inte kan bo själv i en trea. Jag måste med andra ord hitta en etta och flytta. Problemet är bara att jag kan inte börja lämna in intresseanmälningar förrens jag vet att Robert kommit in. Intresseanmäler jag och sedan tackar nej ryker min plats i kön. Så nu är det bara att vänta...

Jag funderar på att antingen bo kvar i Ryd (billiga hyror, bra mataffär, nära till skolan) eller flytta till Valla (lite högre hyror, fler kompisar bor i området, nära till skolan). Det verkar dock svårt att hitta vettiga lägenheter i Valla. Drömmen är att ha balkong, men det kommer jag inte få så länge jag är i Ryd. Fast samtidigt känns det konstigt om man skulle flytta till ett annat område, jag har trots allt bott i Ryd i 5 år.

Jag kommer att sakna den här lägenheten. Massor av utrymme, helkaklat badrum och framför allt att bo ihop. Men det är samtidigt bra på ett sätt att vi bor isär, när jag kommer ut på arbetsmarknaden om ett år lär jag få räkna med att flytta ändå och då kanske det ändå hade krävts att vi hade flyttat isär. Dessutom underlättar det om jag jobbar något utomlands.

Med jag kommer att sakna så mycket.

Det där med disciplin

Just nu har jag massor jag borde göra. Vetenskapliga artiklar ska läsas och analyseras, webbprojekt ska byggas och föreläsningsanteckningar ska skrivas rent. Om nån vecka är det dags att börja tentaplugga.

Mitt stora problem är att jag har så svårt att få saker gjorda. Hittills har jag tvättat, lagat mat, dingat 80 med en alt, gjort en ny logga och tittat på serier. Det börjar bli dags att ta sig i kragen.

Det slog mig förut att det här är inte den person jag vill vara. Jag tittade på senaste avsnittet av The Hills och suckade över att Stephanie inte sköter sig på jobbet. Sen insåg jag att jag inte gör det heller egentligen. Jag vill inte ha det så här. Hur gör man för att få disciplin?

Favoritbloggar

Det finns vissa bloggar jag gillar extra mycket. Bloggar som, när jag upptäckte dem, fängslade mig så mycket att jag var tvungen att läsa alla inlägg någonsin publicerade. Jag misstänker att denna fascination har något att göra med bloggförfattarnas spännande personlighet, härliga garderober och de många, många vackra bilderna.

Just nu är det dessa som gör mig glad när nya inlägg kommer:


Sen finns det två andra bloggar väl värda att nämnas, tillhörande mina nära vänner. Ni gör mig glad när jag är ledsen och ni lyssnar alltid.
  • Jimmy - På äventyr i Japan. Jag är så glad att du kom dit! Gör mig nu stolt och hitta en söt japanska.
  • Henriette - Med de snyggaste skorna och den varmaste personligheten.

En helg i Västerås

Jag tyckte det var på tiden att hälsa på vänner och familj i Västerås, så jag bestämde mig för att åka över valborg och helgen. Dessutom fyller mamma år.

Valborg blev väldigt lugn. Vin och fläskfilé med gorgonzola. Mums! Egentligen skulle det har blivit utgång, men det ställdes in. Inte heller Robert kom iväg (han skulle varit i Uppsala med sina vänner).

På fredagen gav sig jag och föräldrarna ut med segelbåten (med det fantastiska namnet Sandra). Det blev en lagom tur med kort förankring vid klubbstugan. Vädret var härligt och vitsipporna blommade i backarna på öarna. Vitt vin, lax och trevligt sällskap.

På lördagen kom mormor och morfar. Men innan hann jag med en sväng på stan. Två rutiga klänningar blev det, båda i femtiotalsmodell och båda svartvita med vippiga kjolar. Den ena med kort ärm och den andra med smala axelband. Kvällen spenderades framför TVn med konstiga vargfilmer.

Idag har jag varit på stan med Henriette. Födelsedagspresent åt mamma och en väska åt mig har införskaffats. Väskan kommer från Friis & Co, som visade sig ha utförsäljning med 50 % rea. Toppen! Lagom stor och i rödbrun skinnimitation. Laptopen passar perfekt i. Efter shoppingen blev det den traditionsenliga passionsfruktcheesecaken på caféet i Skrapan.

I morgon åker jag hem. Innan dess blir det dock lunch med Henriette och en hel del plugg. På tisdag är det deadline som jag måste hålla.

RSS 2.0