Västerås

Nu är jag hemma hos föräldrarna i Västerås. Det har jag varit sedan i onsdags kväll.

Här är många saker kalla. Golven är kalla, vattnet är alltid iskallt när man sätter på kranen. Tandkrämen känns som om man förvarat den i kylen. Mitt rum är kallast i hela huset. Och jag som fryser så lätt... Men det finns många saker som är varma. Mina föräldrar, min nya dator, mina vänner, dansgolven.

Datorn blev en ... intressant upplevelse. Jag har velat ha en sån där minimini-laptop ett tag nu. Min gamla laptop känns stor och klumpig och börjar bli för trasig och utdaterad. Visst, jag har en väldigt bra stationär dator, men jag vill ha ett komplement som jag kan ha med mig till skolan och när jag reser. En riktigt lite dator skulle vara så perfekt. Tillslut blev det en vit Acer Aspire One 150. När jag fick datorn vägrade den att vara på, den dog efter max en minut. Gång på gång på gång dog den. Jag förberedde för att skicka tillbaka den. När jag skulle visa mamma vad som hände innan vi gick till posten fungerade den plötsligt. Sen dess har den funkat bra. Vad som var fel? Jag vet inte. Jag hoppas bara att det inte kommer tillbaka. Nu är jag väldigt nöjd. Jag har fått in nytt OS och installerat trevliga program. Det funkar toppen.

Sen jag kom har jag hunnit med mycket. I onsdags kväll blev det två filmer med Marco, Underworld: Rise of the Lycans och Stranger Than Fiction. Underworld 3 var bättre än 2:an, doc kändes miljöerna tråkiga. Kala stenväggar känns inte särskit vampyriskt. Om man ska bo där ett antal hundra (eller tusen?) år kan man väl dekorera lite. Sammetsdraperier och tavlor skulle passa. Stranger Than Fiction lät helmystisk när Marco beskrev den. Den visade sig dock vara mycket sevärd. En annorlunda och underhållande historia. Det var riktigt trevligt att få träffa Marco. Dagen efter stack han till Norge för att stanna en odefinierad tid, så det var kul att jag hann se honom.

På torsdagen lunchade jag med Jimmy och sprang runt lite på stan. På fredagen blev det ett besök hos frisören och kvalitetstid med föräldrarna. På lördagen blev det shoppingtur, bio, restaurangmat, födelsedagsfest för en okänd kille och utgång på Blue Moon Bar. Trevligt! Jag dansade massor och träffade nya människor. Kvällen blev bra, även om jag var riktigt riktigt nära att missa sista bussen hem.

På bio såg vi Män som hatar kvinnor. Se den! Den var verkligen bra. Nu måste jag läsa boken. Enligt min mor så har de fångat bokinnehållet väldigt bra. Ingenting är utelämnat eller omgjort. Bra skådespelare och en bra handling. Irriterande nog så satt det ett par bredvid mig som småpratade hela tiden och totalt ignorerade mina tillsägelser om att de måste vara tystare. Dessutom gick de ur salongen varsin gång under filmen. Så gör man inte.

Idag har jag fikat med Jimmy. Det blir antagligen sista gången jag ser honom innan han försvinner till Japan. Det är tråkigt, men jag är så glad för hans skull. Vi var även inne i en skoaffär och jag hittade ett par fantastiska skor som jag inte kunde låta bli att köpa. Så fantastiska! Skyhöga stillettklackar och svart lack med massor av remmar. Mina älsklingar!

Tidsförströelse

Henriette hävdar att jag är dålig. Så jag nappar på betet.

- Tre jobb jag har haft: Truckförare, montör, lagerarbetare. Alla sommarjobb.
- Tre platser jag har bott på: Lindö, Norrköping. Framnäs, Västerås. Ryd, Linköping.
- Tre saker jag gillar att se på TV: Jag tittar på datorn istället. Mad Men, Big Love och Gossip Girl gör mig glad.
- Tre favoriträtter: Sushi, pizza och skaldjur.
- Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Dansgolvet på Tech Noir, London, någonstans där det är minst 25 grader varmt.

Update

Det har varit tyst ett tag. Det skyller jag på att det händer en massa saker i mitt liv just nu: tenta-period, Stockholmsresor, deadlines i skolan, projektarbeten. Jag är rejält stressad.

Just nu är det hemtentaskrivande som gäller. Det är första gången någonsin som jag skriver hemtenta, det finns helt enkelt knappt på LiTH. Hur gör man, vart börjar man? Hur noggrann ska man vara? Jag går på magkänslan och hoppas på det bästa. Jag är nöjd om jag klarar kursen (det är i regel en bedrift att få bara en 3:a).

Det blev fler besök på Tech Noir. Tanken var att det skulle bli tre besök, men det blev bara två då vi inte kom in sista gången vi var där. Efter en och en halv timmes köande i iskyla i en rökig tunnel talade vakten om att de inte tänkte släppa in fler under kvällen över huvud taget. Så det var bara att gå hem igen. Men jag hade en bra kväll ändå. Nu längtar jag efter att få besöka TN igen.

RSS 2.0