Den värsta tentaperioden någonsin?

Nu är jag klar med min tentaperiod. KLAR! Så otroligt härligt. Planen var att beta av inte mindre än 5 tentor, och med ovanligt stort tryck att dessutom klara dem. Det har inneburit lite mer än en halv månad med konstant tentaläsande och ångest. Jag borde egentligen ha börjat mycket tidigare, men exjobbet har stulit tid. Hur det har gått vet jag inte än, men det känns rätt kasst. Men oavsett har jag fått en bra genomkörare i alla ämnen och nu är jag klar. KLAR. Ett sådant underbart ord. Semestern blir dock inte lång, på måndag tar vi tag i slutspurten med exjobbet. Det känns dock inte alls lika jobbigt som det här har varit.

Nu ska jag gå på Svartan. årets största festeristfest. Det behöver jag. In i dimman (och det var bättre förr!).

Nästa station: Västerås, Västerås

Så, hur ser planerna ut för hösten?

- 6:e oktober: Jag fyller 25 år. Hjälp. Jag är väl inte så gammal?
- 7:e oktober: Framläggning. Det innebär att vi presenterar examensarbetet och därmed är helt klara med det. Härligt! Ett halvårs slit är äntligen slut.
- Slutet av oktober: Flytt till föräldrarna i Västerås. Eftersom jag inte fått tag i en lägenhet i Stockholm än och inte har någon inkomst är det enklast. Om jag får jobb i Stockholm går det alltid att pendla. Dessutom är maten gratis.
- Slutet av december: Resa till Puerto Rico på Gran Canaria. Tydligen den solsäkraste platsen där. Det kommer jag att behöva.

Och någonstans mitt i alltihopa ska jag försöka få min examen samt hitta ett jobb.

Att flytta blir väldigt konstigt. Jag har bott i Linköping i 6 år och att plötsligt göra något annat är en skum känsla. Jag är så van vid folket, utelivet och platserna här. Att inte gå till universitetet eller på Nuclear Nation är trist. Samtidigt blir det jättekul att kunna spendera mer tid med mina vänner i Västerås.

We are on the same high you and I

Foto: Christian Mogensen

Idag lyssnar jag på Ladytron - High Rise, väntar på att det ska sluta regna så jag kan cykla till skolan, pluggar dynamisk mekanik och är på ganska bra humör. Kanske, kanske händer något riktigt bra nästa vecka. Det känns iallafall som om planerna för hösten börjar ta form ordentligt. Kanske får jag allt jag drömmer om.

Ge mig Försvarets!

Det är fasen skandal att vissa apotek har slutat med Försvarets Hudsalva. Mina läppar kommer inte att uppskatta det här. Tanten i kassan tyckte jag skulle köpa Tass-salva istället, det är enligt henne samma sak. Jag känner dock ett visst motstånd mot att ha salva gjort för hundtassar så nära munnen. Eller någonstans på kroppen. Samma sak?!

Jag vill ha tillbaka apoteksmonopolet. Smidigare, billigare och de hade allt ett apotek ska ha. Den här förändringen har bara varit negativ.

Ett nytt projekt

Jag behöver ett nytt projekt att pyssla med. Jag är klar med mitt ganska stora broderi (ska posta bilder senare, när jag tagit några) och har nu fyllts av tomrum. Det är så trevligt att ha något att pyssla med när man slötittar på TV eller liknande. Men vad ska jag göra härnäst? Efter lite fundering slog det mig att stickning eller virkning vore trevligt. Det blir lite omväxling, men är fortfarande någon typ av handarbete. Om jag börjar nu är jag förhoppningsvis klar till det blir kallt ute. Enligt senaste numret av Elle är det dessutom trendigt med stickning, så tydligen är jag helt rätt i mina funderingar.

Jag har spenderat lite över en vecka i Mjölby hos min mormor och morfar för att tentaplugga. Jag diskuterade min idé med mormor och vi åkte ner till lokala garnaffären, Britts garn och intim (skummaste kombinationen) för att kika på utbudet. Det visade sig dock att de hade totalt en 15 dammönster att välja bland och att majoriteten var från 80-talet. Inte alls kul. När jag frågade om de hade något som inte var som ett tält förklarade Britt att det minsann inte gick att sticka så det inte blev det. Total besvikelse. Jag är bortskämd med Upplings i Västerås, där de har mängder av roliga mönster och får in nya hela tiden, som faktiskt följer kroppens former. Det är nog dit jag får bege mig sen.

I väntan på nästa Västeråsresa har jag kollat lite på utbudet via internet. Funderar på någon form av kofta (kanske med kort ärm?), virkade ballerinaskor (bilden), halsvärmare eller en cape. Perfekt för mig som alltid fryser.

Senare i höst är planen att väva lite också. Mormor har konstaterat att hon känner sig för gammal för att väva, och hennes vävstol ska därför flytta hem till mina föräldrar. Perfekt med tanke på att även jag ska bo där tillfälligt i höst/vinter. Jag misstänker att min mor kommer att vara seg i att komma igång med något och räknar därför med att kunna lägga beslag på den. Har redan spanat in en löpare och en matta som jag vill göra. Stilrent i svart, grått och vitt ska det bli.

RSS 2.0