En lugn torsdagskväll

Livet känns ganska bra precis nu. Jag har ätit en halv pizza (Misto Speciale med parmaskinka) och sitter med ett glas vin. Jag är nöjd med dagens arbetsinsatser på exjobbet. Stämningen är trevliga och jag känner mig ganska avslappnad.

Vid månadskiftet kommer Jimmy hem! Efter ett år i Japan får man chans att umgås lite mer igen. Vi sågs när han var hemma över julen, men annars har vi bara pratat över msn. Det ska bli grymt kul att träffa honom igen. Han är saknad.

I Västerås...igen

I helgen upptäckte jag att min nya lagning på framtanden gått sönder. Otroligt irriterande, då det känts så bra med fina, hela tänder. Jag fick en ny tid idag, vilket innebar ny resa till Västerås. Något irriterande då vi inte alls har tid med det här när det gäller arbetet med exjobbet. Men det är väl smällar man får ta. Jag får se hur länge jag blir kvar här, de beror väldigt mycket på vad som händer med exjobbandet, om vi får några intervjuer och om det går bra med skrivandet. Just nu är det dock ganska skönt att vara "hemhemma".

Sjuk

När jag vaknade i morse hade jag svårt att svälja för att halsen var så krasslig. Sen kom feber och trötthet. Pallade mig iväg till skolan i alla fall och fick lite gjort med exjobbandet. Efter lunch kastade jag dock in handduken och åkte hem. Sen dess har jag egentligen mest sovit. Skit också. Jag har inte tid att vara sjuk.

Vårkänslor

Nu har jag precis kommit hem efter en helg i Västerås. Torsdag till måndag blev det.

Började och avslutade med tandläkarbesök. För ungefär 2 år sedan gick en flisa på ena framtanden, den har jag bland annat fått fixad. Har även fått besked om att min tredje visdomstand (första och andra utdragna, fjärde ej i sikte) ligger horisontellt och växer in i de andra tänderna. Bara ena hörnet sticker upp över tandköttet. Det blir intressant att ta ut den i sommar. Tandkirurgen nästa! Jag fick en vacker röntgenbild på eländet, kanske scannar jag den och slänger upp på nätet bara för att det är en sån morbid syn.

Har även besökt min favoritfrisör. Nu är håret ännu mer uppklippt och väldigt fräscht. Lämnade lokalen med stora lockar som satt i ända tills i morse. Hon tycker att jag ska lägga i kopparfärg till hösten. Jag blev rejält sugen, kanske gör jag det. Hade kopparfärgat hår i nian (av misstag, det skulle bli brunt) och det såg inte helt tokigt ut. Impulsköpte en plattång på salongen (Ga.ma CP1) som reades. Har länge haft funderingar att införskaffa en vettig plattång för lockning och plattning, men det har inte blivit av. Den här verkar dessutom ha fått väldigt bra recensioner på nätet.

Hade funderingar på att uppdatera min FB-status med "Har fixat både tänderna och håret", men misstänkte att folk på allvar skulle tro att jag platinablekt både hår och tänder så det blev inte så. Folk är tråkiga och jag är tråkig som påverkas av det.

Lite shopping blev det i form av två tröjor från MQ, en vitsvartrandig och en mörkblå. Köpte även en handväska i vitt skinn från Wedins. Sån där i litet format med extra lång axelrem. Det är trevligt med alternativ till min stora handväska som rymmer allt när jag inte ska ha så mycket med mig. Handlade även med mig sushi hem till mig och mamma. Senare på dagen hittade jag även en jätteskön kavaj/jacka/kofta på Lindex. Den såg ut att vara hämtad från någon av de manliga karaktärerna i valfri Jane Austen-film.

På lördagen skulle mina föräldrar på båtmässa i Älvsjö, så jag hängde på till Stockholm men stannade i stan för shopping. Hade planerat rejält (jag skulle aldrig överleva utan mina listor) och hade en egenhändigt ihopknåpad guide med vettiga butiker och vägbeskrivning. Först var tanken att avverka affärerna på Norrmalm och sedan kika på vintage på söder. Tiden räckte inte alls till, så det blev bara Norrmalm. Deprimerande nog var det enda jag kom hem med efter 6 timmars vandrande i affärer ett läppstift. Detta införskaffades dessutom på första stället jag var inne på (MAC-disken på Åhléns City). Det blev ett Slimshine Lipstick i färgen Assertive. Mycket smickrande! I väntan på tåget hade jag turen att för första gången komma över ett nummer av Lula. Som jag har letat! Tyvärr jäkligt dyrt (129 kr), men med tanke på hur mycket folk hyllar den tidningen förväntar jag mig underverk.

Lördagskvällen spenderades med Henriette framför Melodifestivalen. Det måste vara första gången på 10 år som jag sett den finalen. Vi kom fram till att det inte fanns någon klockren vinnare, att låten som verkligen vann var för seg och att Pernilla Wahlgren förtjänade sina dåliga poäng. Vi kunde inte alls förstå vad folk ser i Timoteij, de låter som om de sjunger på skolavslutningen i nian. Värdelöst. Resten av kvällen spenderades med mycket prat och minipizzor med avokado och räkor och en flaska vitt vin. Mycket trevligt! Det var så trevligt att jag missade sista bussen hem och sov över. Vi lyckades i alla fall somna innan solen gick upp, men det var inte mycket marginal.

På söndagen promenerade vi lite i affärer och jag hittade ett par helt fantastiska skor. Underbara! Med 12 cm hög kilklack, svart skinn och breda band som går över foten. De är ankelhöga med dragkedja vid hälen och kommer från Scorett. Jag älskar dem. Älskar. Jag vill ha varmare väder nu så jag kan använda dem!

Idag besökte jag som sagt var tandläkaren igen. Lyckades klara mig utan bedövning, vilket var praktiskt då jag och Henriette lunchade efter. Vi gick till Post-Gallerian, där de serverade mycket god sallad. Parmasallad blev det för min del med parmaskinka, getost och annat gott. Lyckades sedan shoppa lite till: en vårjacka. Har länge velat ha en trenchcoat med vidd i kjolen, och den går i det stuket men är aningens mer feminin. Midjan sitter lite högre upp och i skarven mellan överdel och underdel är tyget snyggt veckat. Kragen är klassisk, men går att bygga om till en skorstenskrage. Skitsnygg. Ge mig varmare väder!

Imorgon blir det exjobb igen. Det är det enda det är tänkt att jag ska pyssla med till sommaren. Vi har sjukt mycket att göra och måste snabba på. Stressigt men samtidigt väldigt kul. Nu ser det ut som att vi tillslut också fått ett kontor på skolan där vi kan sitta. Trevligt.

Sammanfattningsvis har det varit en väldigt bra helg. Jag har vårkänslor. Solen har varit framme mycket och snön smälter sakta men säkert. Sällskapet har varit toppen. Shoppingen har varit bra, även om jag ironiskt nog knappt köpte något i Stockholm.

Nu blir det läggdags. Jag har en del sömn att ta igen.

RSS 2.0