Tvätt

Idag har jag varit uppe i ottan för att tvätta. Det behövdes, tvättkorgen var riktigt full. Skönt att ha det gjort, det är en sak mindre att ha ångest över. Eller i alla fall fram tills kläderna har torkat så arbetsmomentet vika och lägga in i garderoben dyker upp...

Jag har insett att den optimala tiden att tvätta är helger efter 21 när man har en tvättstuga där man inte kan boka. Andra hade nog tippat på veckodagar eller tidiga mornar, men detta är den perfekta tiden. För vem fasen vill tvätta på kvällen en helg? Alla maskiner i tvättstugan är lediga och man får vara ifred. Toppen!

Tvättstugan här är dock ingen rolig upplevelse. Maskinerna är självdoserande, så man får inte välja vilket tvättmedel man ska ha. Visst är det skönt att slippa kånka ner sånt också, men nu blir det färgtvättmedel till allt. Vita kläder behöver ändå vittvättmedel om de ska fortsätta vara vita. Dessutom är doseringen inte helt bra, ofta är mängden sköljmedel inte tillräcklig, så kläderna blir hårda och stela. Bostadsföretaget har gjort genidraget att informera om den automatiska doseringen på minimala skyltar enbart på svenska. Detta leder till att alla utbytesstudenter som bor i huset häller mängder med löst tvättmedel direkt i maskinerna då de inte kan hitta något tvättmedelsfack. På golvet finns det mängder med tvättmedelsrester. Fantastiskt! Torkskåp finns det inte heller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0